Yeni Patent Kanunu ekonomiyi daha da hızlandıracak
Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sevk edilen ve genel kurulda yapılacak görüşmeyle yasalaşması beklenen 92 maddelik Yeni Patent Kanunu ekonomiyi hız...
2013-03-14
Yeni Patent Kanunu ekonomiyi daha da hızlandıracak
Yeni kanunla hızlı marka tescili gelecek, ekonomi hızlanacak
Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sevk edilen ve genel kurulda yapılacak görüşmeyle yasalaşması beklenen 92 maddelik Yeni Patent Kanunu ekonomiyi hızlandıracak. Hızlı marka tescili uygulamasını getiren yeni kanunda, yaklaşık 14 ay süren marka tescil süresi 4 aya kadar inecek.
Destek Patent Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Yamankaradeniz, yeni patent kanunu ile ilgili yaptığı değerlendirmede, "TBMM'de bekleyen patent kanunun en kısa zamanda yasalaşmasını bekliyoruz. Yeni patent kanunu pek çok sektörün önünü açacak ve ekonomiyi hızlandıracak." dedi
Destek Patent Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Yamankaradeniz,Başbakan Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gönderilen ‘Türk Patent Enstitüsü Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı' hakkında değerlendirmelerde bulundu.
Hızlı marka uygulaması geliyor
Kemal Yamankaradeniz toplam 92 maddeden oluşan kanun taslağının Türkiye ekonomisine önemli bir ivme sağlayacağını söyledi. Pek çok alanda sektörlerin önünü açan uygulamalara yer verildiğini belirten Yamankaradeniz, özellikle hızlı marka tescili uygulamasına dikkat çekti. Yamankaradeniz, "Hızlı marka tescili uygulaması sayesinde, yaklaşık 14 ay olan tescil süresi 4 aya kadar düşecek. Ellerindeki malları tescil süresinin uzun olması sebebiyle piyasaya sunamayan, tescil süresi sebebiyle beklemek zorunda kalan ve zarar eden pek çok şirketi rahatlatan bu uygulama hayata geçecek. Özellikle tekstil, hızlı tüketim ve gıda sektöründeki şirketlerin beklediği bir uygulama ile daha hızlı hareket etme imkanı yakalayacak." diye konuştu.
Taklide hapis, yabancıların yeni teknolojiler getirmesini sağlayacak
Kemal Yamankaradeniz, yeni kanun ile birlikte taklit ürün ve taklit teknoloji üretenlere büyük cezalar verileceğini, ürünlerinin taklit edilmesinden korkan, bu nedenle Türkiye yeni ürün ve teknolojilerini getirmekten çekinen yabancı markaların da rahatlıkla yeni teknolojiler içeren ürünlerini Türkiye'ye getirmeye başlayacağını söyledi.
Kanun meclisten hızla çıkmalı
Kemal Yamankaradeniz ayrıca iş dünyasının sınaî haklara olan güvenini arttıracak bu yeni kanun taslağının Türk ekonomisinin önünü açarak dünya pazarlarında rekabet gücü getireceğini ve en önemlisi Türkiye'nin 2023 yılında hedeflediği 500 milyar dolarlık ihracat hedefini gerçekleştirmek için kanun taslağının bir an önce mecliste görüşülerek yasalaşmasını beklediklerini sözlerine ekledi.
Bültenimize Abone Olun
Gelişmelerden haberdar olmak için e-bültenimize abone olmayı unutmayın!