Her şeyin çok hızlı aktığı bir dünyada iş hizmetlerinin kesintisiz ve güvenilir çalışmasını sağlamak amaçlı çözüm ortaklığına yönelen Türkiye İhracatçılar Birliği (TİM), marka ve patent sektörünün lider kurumu Destek Patent ile "Online Destek" protokolüne imza attı."Fikri ve Sınaî Haklar" ülkemizde her geçen gün daha fazla tartışılır hale gelmekte. Tescil işlemleri ile koruma altına alındıklarında hak sahiplerine büyük avantajlar sağlayan, haksız yere kullanıldıklarında ise tam tersine ciddi yaptırımlar uygulanmasına neden olan sınai haklar konusunda toplumu bilgilendirmek ve sorunlara çözüm oluşturmak amacıyla Destek Patent ve TİM arasında çözüm ortaklığı gerçekleştirildi.
Bu çerçevede TİM'in
www.tim.org.tr adresi üzerinden ulaşılan kurumsal web sitesinden yapılan yönlendirme ile firmalarının marka patent ve tescil işlemlerine yönelik yaşadıkları sorunları rahatça iletip, alanında uzman danışmanlarla en doğru çözümlere en hızlı şekilde ulaşacaklar.
Destek Patent sağladığı çevrimiçi desteğin yanı sıra, TİM Merkezinde ve çeşitli illerde bulunan ihracatçı birliklerinde seminerler düzenleyerek, Ar-Ge, markalaşma, tasarımlarla farklılaşma ve patent tescili konularında firmalara bilgiler verilecek.
Destek Patent Hakkında;Ankara, İstanbul Avrupa ve Anadolu yakaları, İzmir, Bursa Konya ve Gaziantep'te kendi ofislerindeki uzman personeli ile doğrudan yanınızda çözüm üretebilmektedir. Yaklaşık 170 personelinden 8'i Avrupa Patent Vekili olmak üzere toplam 20 Patent ve Marka Vekili kurum bünyesinde görev yapıyor. Sektörün ilk ve tek ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Belgesi'ne sahip kurumudur. Ülkemizdeki Sınai Mülkiyet bilincinin yaygınlaştırılmasını amaçlayan Uluslararası Patent Birliğinin (UPB) kurucusu ve etkin bir üyesidir. Müşterilerine daha hızlı hizmet sunabilmek için sahip olduğu veri tabanı, Türkiye'de şu ana kadar yayınlanan Marka, Patent ve Endüstriyel Tasarım verilerini kapsamaktadır. Bu verilerin birçoğunun internet aracılığı ile ücretsiz olarak müşterilerine açmıştır. Müşterilerinin hem Türkiye'de hem de global pazarlarda daha rekabetçi konuma geçebilmesi amacıyla tescil hizmetlerinin yanında danışmanlık, araştırma, tescil sonrası izleme ve strateji geliştirme hizmetleri de vermektedir. Müşterilerinin araştırma geliştirme faaliyetlerinin daha etkin yürütebilmesi için KNOW HOW'ı kendisine ait olan "Patent Stratejilerine Dayalı Ar-Ge Sistemi" kısa adıyla (PATSİS) hizmetini sunmaktadır. Müşterilerinin yaptıkları müracaatları internetten görebilmesi, gerektiğinde talimat verebilmesi ve online olarak danışmanlık alabilmeleri için web sitesini interaktif hale getirmiştir. Destek Patent tarafından Sanayi ve Ticaret odalarında, iş adamı derneklerinde ücretsiz eğitim seminerleri verilmektedir.