Destek Patent, Türkiye'nin fikri sermayesinin artırılmasına destek olmak amacıyla başlattığı “Fikrine Sahip Çık” kurumsal sosyal sorumluluk projesine hız kesmeden devam ediyor. Pandemi dönemi nedeni ile eğitimlerine dijital platform üzerinden devam eden Destek Patent; Türk Telekom, Genç Başarı Vakfı ve Tink Okulları işbirlikleriyle kadın girişimciler ve gençlerle “Fikrine Sahip Çık” eğitimleri kapsamında bir araya gelerek marka ve patent konularında bilinçlendirme çalışmalarını sürdürüyor.Kurulduğu günden bu yana sınai haklar alanında Türkiye'de sektör liderliğini koruyan Destek Patent, sınai haklar bilincini yaygınlaştırıp, patent okuryazarlığını artırarak, üreten, buluş yapan ve haklarını nasıl koruyacağını bilen, bilinçli bir nesil yetiştirilmesini hedefleyerek başlattığı sosyal sorumluluk projesine devam ediyor.
Yeni eğitim düzeninin bir parçası olan online eğitimleri kapsamında öğrenciler ve kadın girişimcilerle biraraya gelerek, marka, patent ve
tasarım eğitimleri veriyor.
Destek Patent ve Türk Telekom’dan kadın girişimcilere tam destekTürk Telekom tarafından kadın girişimcilerin desteklenmesi amacıyla yürütülen “İnternetle Hayat Kolay” sosyal sorumluluk projesi kapsamında 18 yaş üstü girişimci ya da girişimcilik motivasyonuna sahip kadınlara dijital pazarlama ve tasarım odaklı düşünme atölyeleri gerçekleştirildi. Destek Patent’te bu atölye içerisinde kadın girişimcilerin haklarını nasıl koruyacaklarına dair eğitimler vererek, projeye destek oldu.
GençBizz projesi ile geleceğin iş insanlarına online eğitim verildi123 ülkede yaklaşık 50 yıldır uygulanan programda 16-18 yaş grubu lise öğrencileri, iş dünyası gönüllü mentorluğu ve öğretmenlerinin rehberliğinde; kendi küçük ölçekli şirketlerini gerçek bir iş dünyası simülasyonu içerisinde kurarak öğreniyor. Bu program kapsamında Destek Patent, 15-16 Nisan 2020 tarihleri arasında online platform üzerinden gençlere, marka, patent, tasarım eğitimleri vererek haklarını nasıl koruyacakları konusunda bilinçlenridme ve farkındalık eğitimleri gerçekleştirdi.
Tink Okulları öğrencilerine online marka ve patent eğitimiMerkezinde insan ve teknoloji olan Tink – Teknoloji ve İnsan Kolejleri ve Destek Patent, arasında imzalanan protokol kapsamında, TINK Okulları öğrencilerine 4 Nisan 2020 tarihinde Fikrine Sahip Çık- marka, patent ve tasarım eğitimi verdi.
Destek Patent, “Sınırları Aşan KOBİ’ler” Programında eğitim verecekDestek Patent, Türkiye’deki KOBİ’lerin hâlihazırdaki ihracat rakamlarının artırılması ve yeni dijital dünyada yer almalarını sağlamak amacı ile Facebook Türkiye, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Habitat Derneği ortaklığında ve HackQuarters stratejik paydaşlığında 18 Kasım 2019 tarihinde resmi açılışı gerçekleştirilen “Sınırları Aşan KOBİ’ler” programına dâhil oldu.
Tüm Türkiye’de sınai haklar bilincini yaygınlaştırarak patent okuryazarlığını artırmayı hedefleyen Destek Patent, 18 Mayıs 2020 tarihinde “sınai haklar” konulu webinar programı ile KOBİ’lerle bir araya gelecek.
“Ülkemizin gücünü ve değerini artırabilmek için toplumun tüm kesimlerini bilinçlendirmeliyiz”Destek Patent Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Yamankaradeniz, pandemi dönemi nedeni ile gerçekleştirdikleri online eğitim programları hakkında şunları kaydetti:
“Bir ülkenin ekonomisinin büyümesindeki en önemli göstergelerden birisi, o ülkenin Fikri ve Sınai Haklar alanındaki yatırımlarıdır. Gelecekte, ülkemizin küresel anlamda rekabet gücünü ve marka değerini artırabilmek için, gençlerimizi bilinçlendirmeli ve yeni dünya düzenine hazırlamalıyız. Emekleri, icatları, fikirleri olan herkese ülkemizin daha çok ihtiyacı var. Biz de ürün ve hizmetleri ile ticari faaliyetlerini sürdüren firmalarımıza, girişimcilerimize ‘Fikrine Sahip Çık’ diyoruz. Özellikle de buluş yapmaya merakı olan, yeni bir ürün ya da marka oluşturmak için heyecan duyan girişimci gençlerimizin gerek Türkiye’de gerekse dünyanın herhangi bir yerinde haklarını nasıl koruyacakları konusunda bilgi sahibi olmaları gerekiyor. Biz bu projeyle fikrini geleceğe taşımak isteyen tüm gençlerimizin en büyük destekçisi olduğumuzu ortaya koyduk. Yapacağımız çok şey olduğuna inanıyor, patent kavramını hayatımızın parçası yapmak istiyoruz.”